ubuntu 12. 04

14. novembra 2012, xteam, Nezaradené

Po od ladenej LTS verzii tohto operačného systému z predloženou podporou na 5 rokou vyšlo nové Ubuntu a to presne v čas kedy MS uvoľňoval rovnako svoje pokračovanie windows 8.

Ale traťme sa späť k Ubuntu. Od LTS verzie sa toho veľa nezmenilo, ale pribudli nám nove funkcie.

V Ubuntu sú integrované webové aplikácie priamo do „spúšťača“ teda doku.

to znamená že ak si spustite (gmail,youtobe, lide-in, facebook, twiter a podobne) nebudú sa spúšťať cez internetoví prehliadač konkrétne cez Firefox ale budú mať svoje vlastné okno ako by to bol program

Dash „bohužiaľ“ obsahuje amazon leens

s vyhľadávaním v systéme sa zobrazujú okamžite aj výsledky z amazon teda s obchodu a ste tak trochu bombardovaný špeciálnymi ponukami a podobne . našťastie sa ten leens dá jednoducho odstrániť a mate od amazon pokoj SUDO REMOVE SHOPING LEENS zadáte vaše heslo systému a prebehne od-inštalácia shoping leensu

Dash nám ponúka okrem Shopping leens-u

prehliadku súborov a obsahu AV súborou vrátane krátkej ukážky aj pri inštalovaní a tak tiež recenziu už nainštalovaných programov.

Ubuntu máme zase o niečo rýchlejšie hovorím o jeho spúšťaní do budúcna sa uvažuje o zmene grafiky a spôsobu zobrazovania a ovládania monitora/ displeja.

čo sa tika ďalších vylepšení sa zlievajú z predchadzajucou verziou takže je ťachšie určiť čo je tu nové a čo tu už bolo.  celkovo môžem povedať že  verzia 12.10 nepriniesla nič dôležité alebo podstatné. A kludne ju možete nechať ležať skladom dôležitá bola predchadzajuca LTS verzia 12.04.