vitajte v ubuntu alebo zoznámte sa ja som vaše gnome2.32

23. júla 2011, xteam, zaačíname s linuxom

vitajte v ubuntu 10.04 Tento systém používa grafické prostredie GNOME 2.32 na vysvetlenie je to prostredie ktoré sa líši ovládaním ale aj správaním a výzorom od prostredia Windows.

ak sa aj pri mojich návodoch stratíte tak si potom do systému nainštalujte metabalicek kubuntu a budete mať rovnaké grafické prostredie ako vo Windows.

 

od zapnutia počítača a po zadaní vášho hesla na prihlásenie sa zobrazí sa vám prostredie ubuntu. V dvoch lištách, hore máte aplikácie tu sa nachádzaju všetki nainštalované programy vo vašom novom systéme všimnite si že už od začiatku máte k dispozícii kancelárski balíček  OpenOffice  to u Windows určite nenájdete. okrem kancelárskeho balíčku máte takmer všetko čo k práci s počítačom potrebujete pekne roztriedené do 7 kategórii.

 

ďalej tu máme  miesta hneď prvá položka je váš disk D bývalé označenie disku z Windows to len aby ste vedeli kde budete mat všetky svoje dokumenty filmy, hry, a iné veci. váš noví disk D sa od teraz volá domovský priečinok a označuje sa /home.

okrem tohto vášho disku sa sem budú montovať všetky usb disky fotoaparáty, usb kľúče a iné prídavné zariadenia. okrem toho posledná položka sú nedávne dokumenty alebo história všetkého čo ste kedy otvorili a použili.

Dalej tretia možnost je systém tu prosím budte opatrní pretože v tejto rubrike nastavujete vaše nové ubuntu a ako mu môžte pomôct tak isto mu môžte „uškodiť“ vlastne uškodíte len sebe pretože noví prihlásení užívateľ bude používať tento váš počítač úplne od začiatku, bez vašej chyby alebo omylu. takže tu nenastavujte nič čo nepoznáte!!!

 

nabudúce sa zoznámime bližšie z ponukov systém a prezradím vám čo môžete bez obáv používať